Background

Blog

AI in beeld 

De wereld wordt momenteel overspoeld met AI. Als je er nog niets mee gedaan hebt, dan zul je er binnenkort iets mee moeten gaan doen. Voor de overige onder ons zullen we straks overspoeld worden met een ontslaggolf die ongeëvenaard is. Wat is AI en wat kan het voor jou betekenen? De afgelopen 1,5 jaar ben ik regelmatig aan het spelen geweest met AI, van beeldgeneratie tot een virtueel vriendinnetje. Ik heb het allemaal gedaan. Initieel was het nog wat moeizaam, maar gaandeweg werd het beter. De eerste echt zinvolle app die ik inzette was Face App. Dit is een stukje software dat helaas alleen op je telefoon werkt, maar waarin ze de code hebben gekraakt van het fotogeniek zijn. In het verleden heb ik hier vaak over nagedacht. Hoe zorg je ervoor dat iedereen er op beeld leuk uit kan zien? Ik herinner mij nog goed dat er eens een artiest naar mij toekwam met een portfolio aan foto’s. Hij was niet echt tevreden, want hij stond er nergens goed op. Zijn conclusie was dat dit aan de fotograaf lag, en zijn vraag was of ik ook eens foto’s van hem kon maken. Ik heb de foto’s aandachtig doorgekeken. […]

Read More

Tip #1 10 tips voor het maken van een bedrijfs filmpje.

Voor wie maak je het filmpje ??? als je antwood is: “voor iedereen”….. Dan moet je even goed blijven lezen!!  Jouw product is niet voor iedereen.  Zelfs als je toiletpapier verkoopt is jouw product niet voor iedereen sommige mensen willen een ander motief of billendoekjes of misschien gewoon water het is domweg niet voor iedereen. Wat bedoel ik nou met voor wie is je filmpje ? Je moet dus achterhalen bij wie de grootste kans van verkopen is en wat ze nog meer interessant vinden, wat spreekt ze aan. Een keukengigant kan beter geen filmpje maken waar schaars geklede rondborstige dames die over de keuken heen glijden. Want ondanks dat vrouwen allang niet meer alleen in de keuken staan hebben zij vaak wel een duidelijke mening over welke keuken het gaat worden. Vraag jezelf dus altijd af : “bij welke klant is de kans op verkoop het grootst ?” en wat vind deze persoon leuk? Vraag 2 die je jezelf moet stellen “is het filmpje voor nieuwe klanten of al bestaande klanten ?” Als je antwoord is bestaande klanten dan ga je een heel ander filmpje maken dan wanneer het voor nieuwe klanten is. Bestaande klanten kennen je al en […]

Read More

10 tips voor het maken van een bedrijfsfilm

Laten wij elkaar niet voor de gek houden, als bedrijfseigenaar moet je heel veel dingen hebben, een website, een huisstijl, kaartjes, een marketing strategie, een bedrijfspolicy enz enz enz. En als je denkt alles gehad te hebben moet er ook nog een filmpje komen, want mensen lezen niet meer maar willen een gevoel bij je bedrijf krijgen d.m.v. een filmpje. Waar je vroeger weken aan het shoppen en bellen was om een wel overwogen aanschaf te doen zit je nu vooral product reviews op YouTube te kijken voor dat je iets koopt. Kort om je kunt eigenlijk niet om een filmpje heen en het ergste is dat je op dit moment dus nog geen stuiver verdient hebt. Je bent alleen nog maar bezig geweest om je bedrijf een gezicht en uitstraling te geven waar bij de klant zich veilig voelt. Dus er moet iets van een bedrijfsfilmpje komen. De realiteit van het bedenken van een bedrijfsfilmpje gaat een beetje als volgt: Na dat er een combinatie van Baywatch en Starwars bedacht is om het geheel aan de man te brengen komt er meestal de volgende breefing  “Ik wil een film van 5 minuten waar in ik jong snel en hip […]

Read More

Een camera kopen of huren ?

De technologie gaat razendsnel en camera’s ontwikkelen zich net zo hard mee en ook de prijzen worden steeds lager daar je het meeste filmwerk tegenwoordig prima af kunt met een prosumer DSLR of iets in die geest.  Ook de verhuurbedrijven spinnen garen bij onze camera honger, wil je elke dag met de nieuwste camera werken ? dan is huren je beste optie wil je echter gewoon wat geld verdienen dan moet je toch even gaan rekenen. De meeste mensen starten met het huren van een camera zo kun je ook een beeld krijgen van hoe vaak je nou echt een camera nodig zou hebben. En welke camera je fijn vind werken.  Een grote kostenpost die de meest freelancers vergeten of niet durven rekenen zijn de handelingskosten bij het huren van een camera. Met handeling bedoel ik het halen en brengen van de apparatuur. Wanneer je op een afstand van 10km van het verhuurbedrijf woont kunnen je handelingskosten al oplopen tot €80,- per keer als het tegen zit. Nu zul je denken Huh? Zeg dat  je 10 km van het verhuurbedrijf af woont dan kost het ongeveer 15 minuten om erheen te rijden 5 minuten auto parkeren 15 minuten naar binnen […]

Read More

Hello world!

Welkom op de AVgroup Blog in deze blog probeer ik op openhartige wijze concepten, denkwijze meningen en ideeën te delen met geïnteresseerde. Bij het beginnen aan een zakelijke blog die aan je bedrijf hangt moet je je altijd afvragen in welke toon ga ik dit schrijven, word het een officieel informatief ding of geef ik gewoon mijn mening. Na ruim 25 jaar in dit vak gezeten te hebben ben ik eerlijk gezegd moe van de officiële taal die in essentie bedoeld is om vooral niemand voor het hooft te stoten en dus uiteindelijk op niks uit draait. Tijdverspilling voor de gene die het artikel leest en er is eerlijk gezegd ook niks aan om iets degelijks te schrijven. Dus ik hoop dat ik jullie kan vermaken met mijn mening en interpretatie van het geen ik schrijf.

Read More