Background

Page

Miss Nederland 2013

Initieel werden wij gevraagd voor het ontwerpen en maken van de achtergronden voor de show.  Dit zijn dus alle Visuals op de LED wanden die uiteindelijk fungeren als een dekor.  Wij doen dit met enige regelmaat voor diverse andere shows dus dit was natuurlijk geen probleem. Een van de leukere uitdagingen van dit project was toch wel de Missen op de ijswand.

Doordat de LED wand enorm breed is en er 12 missen op moesten moest er een ijswand samengesteld worden uit meerdere ijs landschappen en daarna moesten de Missen elk op een greenscreen gefilmd worden zodat ze later in de wand geplaatst konden worden.

Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te krijgen kozen wij voor ee RAW formaat dit had wel tot gevolg dat de rendertijd door de enorme hoeveelheid aan data nogal opliep en met een naderende deadline was dit best spannend. Maar nadat we de workload over meerdere computers verdeelde was het probleem snel opgelost.  Naarmate het einde in zicht kwam bleek dat de organisatie de show ook graag opgenomen wilde hebben zo dat dit voor PR doeleinden gebruikt kon worden. Hiervoor hebben wij onze Multi Camera regie ingezet met 3 cameramensen en een totaal camera. Het eindproduct was een video waarvan diverse delen bij verschillende nieuwsuitzendingen te zien waren.

Al met al een erg leuke klus met een mooi eindresultaat.