Background

Page

Dinnershow Pandora

Studio 21 blijft een magische plek, het is al zo’n 25 jaar het onderkomen van de Dinnershow. Een Concept dat is opgezet door Frank Wentink en overgenomen van RTL en later O7. Zelf heb ik meer dan 14 jaar onderdeel uitgemaakt van deze show in de rol als huis Rigger en later ook voor de video content. Toen we een paar nieuwe camera’s wilden testen was dit dan ook dé plek om om dit te gaan doen.

Het fotograferen van een dergelijke live show brengt uitdagingen met zich mee die voor veel camera’s een groot probleem zijn, van de extreeme licht verschillen tot het dynamisch karakter van alle dansers artiesten en decorwisselingen die er continu gebeuren.

Studio 21 Pandora

De wedstrijd was tussen de Nikon D850, de Sony a7R III. een de Sony A7s Naar aanleiding van onder andere deze shoot wordt het uiteindelijke systeem gekozen. Al tijdens de shoot kwam ik tot de conclusie dat het mirrorless systeem een enorm voordeel had op de spiegelreflex, het is gewoon een stuk sneller werken. Daarnaast had de lichtmeter van de D850 erg veel moeite met de continue verandering van het licht en als klap op de vuurpijl was de autofocus ook nog eens een probleem onder deze licht omstandigheden. Voor dit type fotografie was de overduidelijke winnaar dus de Sony waarbij ik op moet merken dat zelfs de oude A7s in veel gevallen mijn voorkeur had. Kortom het is niet allemaal vooruitgang.